Semintele de in sunt bogate in fitochimicale, inclusiv in multi antioxidanti. Sunt poate cea mai buna sursa de lignani, o categorie de compusi vegetali numiti polifenoli care se transforma in intestinele noastre in substante care tind sa echilibreze hormonii feminini. Cu toate acestea, in conformitate cu Clinica Mayo si cu alte publicatii celebre de specialitate medicala, semintele de in nu ofera niciun beneficiu in calmarea bufeurilor femeilor aflate la menopauza, asa cum nu sunt de folos nici pentru pacientele care sufera de cancer la san.

Semintele de in sunt putin mai mari decat semintele de susan si au o coaja dura, neteda si stralucitoare. Culoarea lor variaza de la chihlimbar profund pana la maroul rosiatic, in functie de solul din care provin.

Datorita faptului ca au in componenta lignani, semintele de in sunt, intr-adevar, benefice pentru fertilitate. Cu toate acestea, beneficiile lor nu sunt vizibile si in cazul femeilor aflate la menopauza.

Samanta de in are un profil al vitaminelor si mineralelor asemanator cu cel al cerealelor, avand totodata o cantitate buna de fibre, antioxidanti si acizi grasi omega-3. In plus, semintele de in sunt foarte scazute in carbohidrati, ceea ce le face ideale pentru persoanele care isi limiteaza aportul de amidon si zaharuri. Iar combinatia sa de grasimi sanatoase si continutul ridicat de fibre face ca aceste graunte minunate sa fie grozave in pierderea in greutate . Multi nutritionisti au descoperit ca semintele de in pot fi chiar un aliment-cheie in dietele de slabire, deoarece au putine calorii si ofera rapid satietate.

Aceia care nu mananca peste sau nu doresc sa ia suplimente cu ulei de peste, uleiul de seminte de in este o alternativa buna, datorita faptului ca este bogat in acizi grasi omega-3 (de fapt, in acid afla-linoleic). Grasimile omega-3 sunt necesare pentru a produce membrane celulare flexibile, acestea fiind considerate a fi portile celulei deoarece permit trecerea nutrientilor necesari, promovand in acelasi timp eliminarea deseurilor. Desi sunt importante pentru toata lumea, membranele celulare flexibile sunt esentiale pentru persoanele cu diabet, deoarece sunt mai capabile sa raspunda la insulina si sa absoarba glucoza decat membranele celulare rigide care rezulta cand dieta este bogata in grasimi saturate si / grasimi hidrogenate.

Printre celelalte substante nutritive care se gasesc in semintele de in se numara: grasimile omega-6, vitamina C, vitamina E, grupul de vitamine B, proteinele cu valoare biologica mare, mucilagii, fierul, magneziu, calciul, fosforul, zincul si potasiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *